Ilaria, Francesco e Martina

lunedì, ottobre 11, 2004

Ricetta

Scones

Questo e' un tipico piatto australiano che usano mangiare a colazione o nel pomeriggio con il te'. Noi le abbiamo provate a casa di amici sono veramente buone.

X la traduzione ... uno di questi giorni

self raising flour, 375ml
salt, 1 pinch
butter, 1 teaspoon
milk, 150ml
chopped dates/raisins (optional)
Pre-heat oven to very hot (250 deg C). Sift flour and salt. Rub in butter with fingers. If using dates/raisins, add now. Add milk gradually and mix to soft dough (when consistency is right, it should hold together but not stick to the bowl or your hands!). Knead and roll out 2-3cms thick. Cut into shapes (I use the top of a small glass) and place onto an oven slide which has already been lightly covered in flour. Lightly brush tops of scones with milk. When oven up to temperature, back for 8-10 minutes. Get the cream ready!!!


1 Comments:

  • e ste origini britanniche, in Scozia ci si faceva di scones anche noi...
    Sere

    Scritto da Anonymous Anonimo, alle 6:29 PM  

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